Het is vandaag donderdag 18 oktober 2007. Zoals de titel al aangeeft, nog twee nachtjes slapen en de dag van de Soulshow Top 100 is aangebroken. Een hoogtepunt in de geschiedenis van de Soulshow. Deze uitzending komt op het moment dat de Soulshow zo'n 35 jaar bestaat, de Soulshow in 2006 een Gouden harp heeft gewonnen en Ferry Maat dit jaar een Marconi Award in de wacht heeft gesleept.

Op het Soulshow-digitaal forum heeft Ferry Maat het volgende te zeggen over deze uitzending:

"Het was een poosje stil van mijn kant, alhoewel ik ’t Forum regelmatig bekijk. Ik hoef niemand uit te leggen dat de voorbereidingen voor de Soulshow Top 100 een behoorlijke wissel op ons kleine team trekken. Ik heb die Dalet (muziek) computers nog wel eens gehaat in de studio (er staat nog een prachtige afdruk van mijn rechtervoet in het isolatie materiaal langs de wand……..), maar in deze situatie is zo’n systeem onmisbaar.

Wij, Gyon, Silvan en ik zitten er zaterdag klaar voor en ik kan je zeggen dat ’t een feest der herkenning gaat worden. Vanavond moet ik nog even langs Met het Oog op Morgen om over de show te praten. Dat wordt dus Met het Oog op Overmorgen!!!

Greetz,
Fer"