Don BlackmanJazz en funk legende Don Blackman is overleden aan kanker op de leeftijd van 59. Een carrière van meer dan vier decennia had, de in Queens, New York geboren Blackman. Hij deed de meest opvallende acts in de jazz, funk en soul, werkzaam als pianist, zanger, songwriter en producer.


Aan het begin van de jaren 70, speelde Blackman met Parliament / Funkadelic, Earth, Wind and Fire en Roy Ayers, voordat hij een lid van Lenny White's groep Twennynine werd, waarvoor hij liedjes schreef , zoals de hits "Peanut Butter" en "Morning Sunrise ". Hij bracht zijn titelloze debuut in de vorm van een solo album in 1982 uit op Arista Records, met de nummers "Holding You, Loving You", "Heart's Desire" and "Since You've Been Away So Long" die bescheiden hits geworden zijn in Europa.

Blackman werkte ook als sessiemuzikant, op albums van Kurtis Blow ( Kingdom Blow ), Bernard Wright, Najee, David Sanborn, Lenny White Roy Ayers, Sting ( Brand New Day ), World Saxophone Quartet, Janet Jackson: "Dat is de Way Love Goes "(Remix) en Wayman Tisdale. Hij schreef de compositie "Live to Kick It", dat verscheen op het album van Tupac Shakur's RU Still Down? (Remember Me) , en "Dear Summer" dat verscheen op het album van Memphis Bleek's album "534" met kunstenaar Jay-Z, en "Holding You, Loving You", die verscheen op Master P. 's album "I Got The Hook Up".