Discolegende Giorgio Moroder brengt volgend jaar lente voor het eerst in dertig jaar tijd een nieuw soloalbum uit. Voor zijn langverwachte album werkte hij samen met onder anderen Britney Spears, Sia en Kylie Minogue, meldt Billboard maandag 17 november j.l.


Om zijn nieuwe album luister bij te zetten, heeft de 74-jarige Italiaan de eerste clip alvast online gezet. De titel is 74 Is the New 24. "Voor dancemuziek doet het er niet toe waar je woont", zegt hij over de nieuwe track. "Het maakt niet uit wie je vrienden zijn. Het maakt niet uit of je 74 bent of 24. 74 is de nieuwe 24!"

Moroder maakte halverwege de jaren zeventig Donna Summer tot een discowereldster met zijn productie I Feel Love en Love to Love You Baby. In de jaren tachtig maakte hij furore met zijn elektronische muziek. In 2013 maakte hij zijn comeback met een onverwachte rol in Daft Punks megahit Random Access Memories, waarna hij de smaak weer te pakken kreeg. Zo remixte hij onlangs het nummer I Can't Give You Anything but Love van Lady Gaga en Tony Bennett en Coldplay's Midnight.

Bron: nieuws.nl