Dr. Dre

Er zijn al diverse pogingen gedaan een biopic te maken over Marvin Gaye. Wat velen tot nu toe niet lukte, lijkt Dr. Dre wel voor elkaar te krijgen: hij heeft de rechten verworven om Gaye's muziek en gelijkenis te gebruiken in een speelfilm.


Marvin Gaye, een van de grootste artiesten die het Motown-label ooit voortbracht, is zonder twijfel een van de belangrijkste soulzangers ooit en een muzikale inspiratie voor velen. De zanger, bekend van bijvoorbeeld 'Let's Get It On', 'What's Going On' en 'Sexual Healing', deed baanbrekend werk door de panklare liedjes uit de Motown-hitfabriek links te laten liggen en te kiezen voor zelf geproduceerde, maatschappijkritische songs en albums. Maar Gaye kende ook de nodige problemen met drugsproblemen en twee mislukte huwelijken. Op 1 april 1984, een dag voor zijn 45e verjaardig werd hij na een ruzie doodgeschoten door zijn vader.

Onder meer Cameron Crowe, Lenny Kravitz en James Gandolfini hebben al geprobeerd de rechten los te peuteren om Gaye's levensverhaal te mogen verfilmen, maar zonder succes. Uiteindelijk heeft nu Dr. Dre de goedkeuring gekregen van de familie en de publisher van Marvin Gaye's songs, zo melden diverse bronnen.

Dre heeft al de nodige ervaring voor en achter de camera. Zijn meest recente project de film 'Straight Outta Compton' over zijn hip-hop groep N.W.A. haalde een Oscarnominatie en werd een groot succes. Het werk aan de Marvin Gaye-biopic is nog in de voorbereidende fase. Een verschijningsdatum is nog niet bekend.

Bron: Soulradio