aretha-franklin

Aretha Franklin is ernstig ziek. Maandag 13 augustus kwam het nieuws naar buiten dat de Queen of Soul niet lang meer te leven zou hebben en al afscheid aan het nemen is van familie en dierbaren.

Meerdere bronnen dicht bij de zangeres maakten hier melding van. Volgens een goede vriend, die anoniem wenst te blijven vanwege het verzoek om privacy van de familie, is het nu "in God's handen". Anderen melden dat ze vraagt nu voor haar te bidden. Hoewel enkele bronnen spreken over een ziekenhuisopname, ontvangt ze thuis in Detroit palliatieve zorg.

Een dag later zouden Stevie Wonder, de zwarte burgerrechtenactivist Jesse Jackson en haar ex-man Glynn Turman op bezoek zijn geweest. Ondanks de slechte vooruitzichten zouden Aretha en enkele familieleden nog steeds geloven dat ze er weer bovenop kon komen.


Al in 2010 werd bekend dat Franklin ziek was. Zelf liet ze er weinig over los maar diverse bronnen meldden dat ze alvleesklierkanker had en dat een tumor was verwijderd.

Franklin's laatste optreden was in november 2017 voor de Elton John AIDS Foundation in New York. Haar laatste optreden in thuisstad Detroit was Juni 2017, een concert dat ze afsloot met de cryptische oproep voor haar te blijven bidden.

Februari 2018 kondigde de zangeres aan te stoppen met optreden en nog een laatste album te willen maken. Voorjaar 2016 had ze al aangegeven "semi-gepensioneerd" te zijn.

Bron: soulradio.nl