Eindelijk! De veelgevraagde Soulshow uitzending vanuit LA!

In eerste instantie leek het erop dat we deze show nooit ter beschiking zouden krijgen. Het materiaal bleek toch zeldzamer als we verwacht hadden. Uiteindelijk kwam het materiaal via twee mensen op vrijwel hetzelfde moment binnen, Rego Meijer en Marcel Hoogland. De show van Rego bleek van dusdanig goede kwaliteit dat deze als bron is gebruikt en na nog eens een extra remastering van Foefur is deze show online gekomen. Jongens allemaal bedankt voor de moeite!



Hollywood Sign


De uitzending is gemaakt ter gelegenheid van 200 jaar diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Staten. De Tros deed een Amerikaanse dag op Radio 3 met veel hamburgers en zo. Deze Soulshow is van tevoren opgenomen in de studio van DJ Emperor Rosko (a.k.aMike Pasternak) in de Woodland Hills bij Hollywood. Ferry moest eigenlijk met een technicus werken maar besloot 't toch maar zelf te doen - dat was een heidense klus (kijk maar eens naar de foto van de studio op de site van Rosko; die is vrij recent dus je kunt je voorstellen hoe het er uit zag...) Rosko was een bekende dj die werkte voor o.a. Radio Caroline South, Radio Monte Carlo en Radio One (BBC).
Hij had een aparte stem (een soort Wolfman immitatie) en bracht vroeger ook doorgemixte LP's uit wat redelijk uniek was voor de jaren 70; een soort drive-in show op plaat. Tegenwoordig verkoopt hij programma's aan diverse zenders. Rosko is de zoon van de beroemde filmregisseur Boris Pasternak. Zijn broer (Peter Pasternak) werkte voor Motown in L.A. en kreeg het voor elkaar dat Ferry de studio van Rosko kon huren omdat Rosko ergens in Europa was op dat moment.
De show was niet live maar werd op dinsdag opgenomen. De crew van de KLM kist kwam de tapes in het hotelletje, The Sunset Marquis (toe maar......), ophalen en die gingen, "in hands of purser" zoals dat heet, in de cockpit mee naar Amsterdam waar ze ruim een uur voor de uitzending opgepikt werden. Het heeft een haartje gescheeld of alles was voor niks gemaakt. The Sunset Marquis werd in die tijd regelmatig bezocht door beroemde artiesten; Rod Stewart heeft er ooit nog eens een clip opgenomen bij het zwembad.

Veel plezier met het eerste deel van deze bijzondere Soulshow. Het tweede uur is volgende week te beluisteren.


  • Klik hier om het eerste uur te downloaden.


Veel luister plezier,

De Soulshow-digitaal Crew




Klik hieronder om ook de playlist te zien.

playlist eerste uur:

1 George Duke - Shine on
2 Temptations - Standing on the top
3 Patrice Rushen Forget me nots
4 Junior - Mama used to say
5 War - You got the power
6 Xavier - Work that sucker to death
7 Ronnie Dyson - Foreplay
8 Linda Clifford - Don't come crying to me
9 George Benson - Never give up the good thing
10 Interview met Jermaine Jackson
11 Jermaine Jackson - Paradise in your eyes
12 Maynard Ferguson - Hollywood