Het online radiostation Soulshow Radio, van Ferry Maat heeft zich aangesloten bij de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR). De stichting, die als doel heeft om de internet radiomarkt verder te professionaliseren, vertegenwoordigt hiermee inmiddels dertien online radiostations.

Peter Contant, voorzitter van de v-OR; "We zijn verheugd over de toetreding van Soulshow Radio bij de v-OR. De expertise en het netwerk van Ferry Maat zijn voor ons van belang en we hopen dat hij op zijn beurt met Soulshow Radio volop gaat profiteren van de v-OR." Ieder online radiostation dat uitsluitend via internet te beluisteren, en niet in het bezit is van een AM, FM of DAB+ frequentie, kan zich aansluiten bij de v-OR.
 

Maat: “Toen ik besloot om Soulshow Radio op te zetten, was online radio nog onbekend voor me. Ik heb ’t afgelopen jaar veel geleerd. Dit is een goed moment om me aan te sluiten bij de v-OR, ervaring uit te wisselen en internet bij een breder publiek populair te maken. Ik heb er zin an.”

De Soulshow begon in 1973 op Radio Noordzee Internationaal en werd legendarisch toen het iedere donderdagavond op Hilversum 3 werd uitgezonden. In 2006 ontving Ferry Maat de Gouden Harp voor het programma. Sinds mei vorig jaar is de Soulshow terug en 24 uur per dag te beluisteren.

VIa: v-OR/Broadcast Magazine