Earth, Wind & Fire in de HMH 2013
Foto: NU.nl/Alphons Nieuwenhuis

Woensdag 10 juli j.l. gaf Earth, Wind & Fire een geweldig concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Na 3 jaar traden ze weer op in Nederland. Een spetterend optreden met niet alleen de gevestigde hits als 'september', 'fantasy', 'boogie wonderland' en vele anderen, maar ook een nummer van hun nieuwe cd 'Then, Now & Forever', de single 'My Promise'.
EWF tradt op met drie orginele bandleden: Verdine White op de basgitaar, Ralph Jonhson en zanger Philip Bailey. Een zoon van Philip Bailey zong ook mee.


Het optreden begon om 21.00 uur, na een uur muziek gedraaid door een gast dj. Voor de liefhebber van deze muziek kon de avond niet stuk, voor diegenen die minder bekend zijn met Earth, Wind & Fire muziek misschien een lange zit in het middelste gedeelte van het concert, aangezien er dan  een geruime tijd minder bekend materiaal werd gespeeld.

Al met al was het een vertrouwd Earth, Wind & Fire geluid in een goede mix van percussie, blazers, snaarinstrumenten en drums, zoals we van EWF gewend zijn.