Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 53 gasten en geen leden online

Earth, Wind & Fire in de HMH 2013
Foto: NU.nl/Alphons Nieuwenhuis

Woensdag 10 juli j.l. gaf Earth, Wind & Fire een geweldig concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Na 3 jaar traden ze weer op in Nederland. Een spetterend optreden met niet alleen de gevestigde hits als 'september', 'fantasy', 'boogie wonderland' en vele anderen, maar ook een nummer van hun nieuwe cd 'Then, Now & Forever', de single 'My Promise'.
EWF tradt op met drie orginele bandleden: Verdine White op de basgitaar, Ralph Jonhson en zanger Philip Bailey. Een zoon van Philip Bailey zong ook mee.


Het optreden begon om 21.00 uur, na een uur muziek gedraaid door een gast dj. Voor de liefhebber van deze muziek kon de avond niet stuk, voor diegenen die minder bekend zijn met Earth, Wind & Fire muziek misschien een lange zit in het middelste gedeelte van het concert, aangezien er dan  een geruime tijd minder bekend materiaal werd gespeeld.

Al met al was het een vertrouwd Earth, Wind & Fire geluid in een goede mix van percussie, blazers, snaarinstrumenten en drums, zoals we van EWF gewend zijn.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro