Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 216 gasten en geen leden online

De Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn. Hij ontving verschillende prijzen zoals de Gouden Harp in februari 2006, de Marconi Award in augustus 2007 en op 17 april 2008 werd hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Het programma stopte op 13 december 2008 na 36 jaar. Hierna kreeg het programma toch nog een vervolg op de landelijke FM zender Arrow Jazz FM die later Sublime FM ging heten. In 2012 vierden we het 40 jarig bestaan van de Soulshow met o.a. een feest in discotheek "The Spot" in Bussum. Op 29 augustus 2013 werd op Sublime FM de laatste Soulshow uitgezonden. In november 2018 werd er opnieuw een feestje in "The Spot" georganiseerd, nu omdat het programma 45 jaar bestond.

Heden ten dage leeft de Soulshow voort op Internet als Soulshow Radio.
Nog steeds heeft de Soulshow een grote aanhang. Oude uitzendingen worden uitgewisseld, herinneringen opgehaald en discofeesten georganiseerd. Om de legende van de Soulshow levendig te houden is deze site.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro