Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 64 gasten en geen leden online

Video

Leuke soul gerelateerde video filmpjes gezien die hier opgesomd kunnen worden?

Mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

In 2013 was het de tweede keer dat Ferry uitgenodigd werd te komen draaien in Aalsmeer. Een sporthal wordt volledig omgetoverd tot een disco uit de jaren 80. De eerste editie was al succesvol, in 2013 werd het succes nog eens geëvenaard. Bekijk een video compilage van de organisatie.

16 juni 2012 vierden we 40 jaar Soulshow in discotheek The Spot in Bussum. Behalve Ferry Maat zelf, waren ook de hardcore fans aanwezig. Het was een geweldige avond, waar de DJ's Ron Christoffel, Ron McDonald en Ferry zelf onze geliefde muziek draaiden. Ook kreeg Ferry enkele cadeau's overhandigd van de "vertegenwoordigers" van de fans, Kees van der Meer en Gert-Jan van der Lee van de fansite www.soulshow-digitaal.nl. Met dank aan Mario Egthuijsen voor dit filmpje.

Op 16 juni 2012 vierden we het 40 jarig bestaan van de Soulshow, samen met Ferry Maat, in discotheek "The Spot" in Bussum. Een verassingsoptreden werd verzorgt door aanstormend talent soulzanger Rayn Bechoe. Hij bracht 3 nummers van zijn nieuwe CD "A creation from the soul". Hier het optreden.

Een schok bracht het teweeg. Ferry Maat ging stoppen met de Soul Show na 35 jaar om gezondheidsredenen. 13 december 2008 was de laatste uitzending. Door collega Sylvan Stoet is daarvan het volgende filmpje gemaakt. Te gast was de beste basspeler ooit: Louis Johnson (Brothers Johnson).

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro