Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 86 gasten en geen leden online

georgedukeOns bereikt het trieste bericht dat "vriend van de Soulshow" George Duke op 67 jarig leeftijd in Los Angeles is overleden.

George Duke was behalve een begaafd artiest ook een zeer symphatiek mens die de Soulshow een warm hart toedroeg. Zijn dood komt een jaar nadat zijn vrouw Corine overleed. Duke werkte met vele grote artiesten, onder wie Frank Zappa, Miles Davis, George Clinton en Anita Baker. Zijn eigen muziek werd ook veelvuldig gebruikt als sample door andere artiesten.

 Onlangs schreven we nog dat George met verschillende projecten bezig was. Zijn nieuwe CD 'Dreamweaver' is net uit.

We zullen hem missen. 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro