Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 211 gasten en geen leden online

ForrestIn een ziekenhuis in Tilburg is de Amerikaans/Nederlandse zanger Forrest Thomas overleden. Thomas was vooral bekend door zijn versie begin jaren 80 van de hit Rock the Boat.

De zanger is 60 jaar geworden. Hij overleed maandagavond aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat heeft zijn agentschap bevestigd.


De cover van Thomas deed het goed in de Engelse en Amerikaanse hitlijsten. Het origineel was van de Hues Corporation, uit 1974.
Thomas is geboren in de Verenigde Staten, waar hij zong in het kerkkoor. Nadat hij begin jaren 80 naar Nederland was geëmigreerd stond hij op de planken met onder meer Lee Towers, Anita Meyer, René Froger, Rob de Nijs en Ruth Jacott. Ook speelde hij in de soultheatershow R.E.S.P.E.C.T.
De afgelopen tijd maakte hij deel uit van het duo 2Soul, maar ook trad hij nog solo op.

Bron: NU

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro