Snoop DoggSnoop Dogg vond het een fijne afwisseling om een funkalbum te maken. "We wilden een project doen waarbij niemand zei waar we over moesten rappen of hoe het moest klinken", zegt de rapper tegen MTV. Snoop brengt, onder zijn alias Snoopzilla, volgende week dinsdag het album 7 Days of Funk uit.


"We wilden iets maken wat goed voelde voor ons, dit is wat goed voelde", vertelt de rapper over hem en muziekproducent Dâm-Funk. De producent vond het een eer om 7 Days of Funk te produceren voor Snoop. "Ik volg zijn carrière al zo lang, dus het was geweldig om de muziek te verzorgen bij zijn geweldige stem en talenten."

De 42-jarige rapper wilde een originele funkplaat maken die ook een eerbetoon is aan zijn muzikale helden. "We houden van inspirerende funk die ons heeft gevormd", legt Snoop uit. "Het is aan de ene kant een hommage en aan de andere kant klinkt het gloednieuw."

Snoop maakte al eerder onder een pseudoniem muzikale uitstapjes. Zo bracht hij vorig jaar onder de alias Snoop Lion een reggaeplaat uit en draait hij wel eens plaatjes als dj Snoopadelic. Als rapper bracht Snoop Dogg elf studioalbums uit. Hij zou momenteel werken aan zijn laatste hiphopplaat.

Bron: muziek.nieuws.nl / Novum