Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 141 gasten en geen leden online

Snoop DoggSnoop Dogg vond het een fijne afwisseling om een funkalbum te maken. "We wilden een project doen waarbij niemand zei waar we over moesten rappen of hoe het moest klinken", zegt de rapper tegen MTV. Snoop brengt, onder zijn alias Snoopzilla, volgende week dinsdag het album 7 Days of Funk uit.


"We wilden iets maken wat goed voelde voor ons, dit is wat goed voelde", vertelt de rapper over hem en muziekproducent Dâm-Funk. De producent vond het een eer om 7 Days of Funk te produceren voor Snoop. "Ik volg zijn carrière al zo lang, dus het was geweldig om de muziek te verzorgen bij zijn geweldige stem en talenten."

De 42-jarige rapper wilde een originele funkplaat maken die ook een eerbetoon is aan zijn muzikale helden. "We houden van inspirerende funk die ons heeft gevormd", legt Snoop uit. "Het is aan de ene kant een hommage en aan de andere kant klinkt het gloednieuw."

Snoop maakte al eerder onder een pseudoniem muzikale uitstapjes. Zo bracht hij vorig jaar onder de alias Snoop Lion een reggaeplaat uit en draait hij wel eens plaatjes als dj Snoopadelic. Als rapper bracht Snoop Dogg elf studioalbums uit. Hij zou momenteel werken aan zijn laatste hiphopplaat.

Bron: muziek.nieuws.nl / Novum 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro