Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 121 gasten en geen leden online

aretha-franklinQueen of Soul Aretha Franklin gaat haar 'koninklijke' draai geven aan songs van andere divas. Onderdeel van de productionele entourage zijn Clive Davis, Babyface en Don Was. De laatste twee duiken in januari met Franklin in Detroit de studio in. Het album wordt zomer 2014 verwacht op het RCA-label.


Volgens de zangeres heeft ze een band met de geselecteerde songs en gaat ze er graag mee aan de slag. Het worden bewerkingen van nummers die "zeer goed" waren en ook goed verkochten. Onder de 10 uitgekozen nummers bevinden zich Donna Summer's "Last Dance", "People" van Barbra Streisand en wellicht zelfs "Bootylicious" van Destiny's Child, zo vertelt de zangeres aan Billboard. "Ik stel zeer hoge eisen wanneer het om muziek gaat en ik ben op zoek naar iets wat ik niet eerder gedaan heb, iets dat je nog nooit gehoord hebt, iets 'absolutely smashing'.

Het project is een weerzien met executive producer Clive Davis. Begin januari gaat ze de studio in om de vocalen in te zingen op de tracks die tegen die tijd zijn opgenomen door Babyface en Don Was. Franklin geeft aan de twee met een gerust hart hun gang te laten gaan. "We hebben veel respect voor elkaar." "Ze hebben een geweldige staat van dienst en ik vertrouw erop dat ze het voor elkaar krijgen en dan doe ik de rest."

Bron: Soul radio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro