aretha-franklinQueen of Soul Aretha Franklin gaat haar 'koninklijke' draai geven aan songs van andere divas. Onderdeel van de productionele entourage zijn Clive Davis, Babyface en Don Was. De laatste twee duiken in januari met Franklin in Detroit de studio in. Het album wordt zomer 2014 verwacht op het RCA-label.


Volgens de zangeres heeft ze een band met de geselecteerde songs en gaat ze er graag mee aan de slag. Het worden bewerkingen van nummers die "zeer goed" waren en ook goed verkochten. Onder de 10 uitgekozen nummers bevinden zich Donna Summer's "Last Dance", "People" van Barbra Streisand en wellicht zelfs "Bootylicious" van Destiny's Child, zo vertelt de zangeres aan Billboard. "Ik stel zeer hoge eisen wanneer het om muziek gaat en ik ben op zoek naar iets wat ik niet eerder gedaan heb, iets dat je nog nooit gehoord hebt, iets 'absolutely smashing'.

Het project is een weerzien met executive producer Clive Davis. Begin januari gaat ze de studio in om de vocalen in te zingen op de tracks die tegen die tijd zijn opgenomen door Babyface en Don Was. Franklin geeft aan de twee met een gerust hart hun gang te laten gaan. "We hebben veel respect voor elkaar." "Ze hebben een geweldige staat van dienst en ik vertrouw erop dat ze het voor elkaar krijgen en dan doe ik de rest."

Bron: Soul radio