aretha-amazing

Niet lang na het overlijden van 'Queen of Soul' Aretha Franklin zal eindelijk de film 'Amazing Grace' verschijnen. De in 1972 door Sydney Pollack geregisseerde film is zowel een intrigerende documentaire als een meeslepende concertfilm.

In 'Amazing Grace' volgt Pollack de toen 29-jarige Aretha twee dagen tijdens de opnames van het gelijknamige live-album, dat door critici geroemd wordt als een van Franklins beste albums. De film onderstreept niet alleen de alom geprezen vocale kwaliteiten van de 'Queen of Soul', die in die tijd de ene na de andere hit scoorde, maar toont ook de toewijding van de gelovige Franklin en in welke mate dit gegeven extra lading gaf aan het album. Waar eerdere albums vooral gezien werden als een verzameling van hits, was dit haar eerste album dat een compleet verhaal overbracht.

De film werd nooit helemaal afgemaakt; er was 'gedoe' met technische en zich voortslepende juridische kwesties en Franklin was daarnaast ook niet helemaal tevreden met het resultaat.
Producer Alan Elliott verwierf in 2007 de rechten van de film en is er nu dan eindelijk in geslaagd om met toestemming en medewerking van Aretha's familie de film af te maken en uit te brengen.
De film verschijnt begin 2019.

Bron: soulradio.nl