Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 78 gasten en geen leden online

aretha-amazing

Niet lang na het overlijden van 'Queen of Soul' Aretha Franklin zal eindelijk de film 'Amazing Grace' verschijnen. De in 1972 door Sydney Pollack geregisseerde film is zowel een intrigerende documentaire als een meeslepende concertfilm.

In 'Amazing Grace' volgt Pollack de toen 29-jarige Aretha twee dagen tijdens de opnames van het gelijknamige live-album, dat door critici geroemd wordt als een van Franklins beste albums. De film onderstreept niet alleen de alom geprezen vocale kwaliteiten van de 'Queen of Soul', die in die tijd de ene na de andere hit scoorde, maar toont ook de toewijding van de gelovige Franklin en in welke mate dit gegeven extra lading gaf aan het album. Waar eerdere albums vooral gezien werden als een verzameling van hits, was dit haar eerste album dat een compleet verhaal overbracht.

De film werd nooit helemaal afgemaakt; er was 'gedoe' met technische en zich voortslepende juridische kwesties en Franklin was daarnaast ook niet helemaal tevreden met het resultaat.
Producer Alan Elliott verwierf in 2007 de rechten van de film en is er nu dan eindelijk in geslaagd om met toestemming en medewerking van Aretha's familie de film af te maken en uit te brengen.
De film verschijnt begin 2019.

Bron: soulradio.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro