Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 544 gasten en geen leden online

Het is vandaag donderdag 18 oktober 2007. Zoals de titel al aangeeft, nog twee nachtjes slapen en de dag van de Soulshow Top 100 is aangebroken. Een hoogtepunt in de geschiedenis van de Soulshow. Deze uitzending komt op het moment dat de Soulshow zo'n 35 jaar bestaat, de Soulshow in 2006 een Gouden harp heeft gewonnen en Ferry Maat dit jaar een Marconi Award in de wacht heeft gesleept.

Op het Soulshow-digitaal forum heeft Ferry Maat het volgende te zeggen over deze uitzending:

"Het was een poosje stil van mijn kant, alhoewel ik ’t Forum regelmatig bekijk. Ik hoef niemand uit te leggen dat de voorbereidingen voor de Soulshow Top 100 een behoorlijke wissel op ons kleine team trekken. Ik heb die Dalet (muziek) computers nog wel eens gehaat in de studio (er staat nog een prachtige afdruk van mijn rechtervoet in het isolatie materiaal langs de wand……..), maar in deze situatie is zo’n systeem onmisbaar.

Wij, Gyon, Silvan en ik zitten er zaterdag klaar voor en ik kan je zeggen dat ’t een feest der herkenning gaat worden. Vanavond moet ik nog even langs Met het Oog op Morgen om over de show te praten. Dat wordt dus Met het Oog op Overmorgen!!!

Greetz,
Fer"

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro