Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 127 gasten en geen leden online

 

Ferry Maat met zijn Marconi Award

Donderdagmiddag 6 september 2007 heeft Ferry Maat de Marconi Oeuvre Award 2007 in ontvangst genomen.

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Marconi Awards door Broadcast Press Hilversum ontving Ferry Maat uit handen van juryvoorzitter Arjan Snijders de Marconi Oeuvre Award 2007. De vakjury roemde Ferry om zijn baanbrekende werk met de ‘Soulshow’ waarmee Nederland kennis maakte met soul, funk en disco. “Met de ‘Soulshow’ heeft Ferry in zijn eentje een compleet muzikaal genre geclaimd. Maar ook omdat hij meer dan één generatie dj´s heeft geïnspireerd en met zijn eigen strakke, volle sound het uiterste uit een limiter weet te halen", volgens het juryrapport.

Marconi Awards
De Marconi Award is een Nederlandse vakprijs die sinds 1996, in zes categorieën, wordt uitgereikt aan radioprogramma's en -makers.
Vorig jaar ging deze award nog naar Wessel van Diepen bij Radio 538, in 2005 naar Rob Stenders en twee jaar geleden naar Tom Mulder, deejay bij Radio 10 Gold.

Een vakjury, bestaande uit tien radiomakers, heeft dit jaar de keuze gemaakt uit de beste Nederlandse radioprogramma’s en -personen van het seizoen september 2006 tot en met augustus 2007.

Dit jaar bestond deze vakjury uit: Arjan Snijders (AVRO, juryvoorzitter), Daniël Dekker (TROS), Jeroen Kijk in de Vegte (CAZ!), Astrid de Jong (VARA), Florent Luyckx (3FM), Uunco Cerfontaine (Sky Radio), Rob van Someren (Radio Veronica), Paul van Gessel (BNR Nieuwsradio), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Jasper de Vries (Q-Music).

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro