Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 71 gasten en geen leden online

Motownlegende Marvin Gaye werd 27 jaar geleden door zijn vader doodgeschoten. De reden voor de moord is tot op heden een mysterie gebleven, maar naar aanleiding van de binnenkort te verschijnen musical en film over het leven van Gaye onthulde zijn zusje Zeola onlangs in de Engelse Sunday Express de toedracht die bewuste avond.

 

Er is lange tijd van uitgegaan dat de zanger, met maar liefst 41 wereldhits op zijn naam, door dominee Marvin Gaye Sr. is vermoord omdat deze vermoedde dat Marvin, onder invloed van cocaine, zijn moeder iets wilde aandoen. De echte reden bleek de jarenlange jaloezie van vader jegens zijn zoon. Gaye Sr. leefde in de veronderstelling dat Marvin zijn kind niet was en er een onfatsoenlijke relatie met zijn tweede vrouw Alberta op nahield.

 

Marvin's jongste zus Zeola stelt: "Niets is minder waar. Mijn moeder heeft nooit een buitenechtelijke affaire gehad en hij is mijn echte broer". "De sfeer was al dagen geladen en die avond zag mijn vader mijn broer naast mijn moeder op bed liggen, bijna naakt, slechts gehuld in een kamerjas". "Mijn vader schatte de situatie volkomen verkeerd in. Marvin en mijn moeder lagen naast elkaar de Bijbel te lezen. Er knapte iets in mijn vader en er ontstond een worsteling. Het was een verschrikkelijke ontlading van hoogoplopende spanningen die het kookpunt bereikte". Marvin Gaye verweerde zich door zijn vader te slaan en te schoppen, waarna hij werd doodgeschoten de dag voor zijn 45e verjaardag in zijn ouderlijk huis in Los Angeles.

 

Het lijkt of hij zijn dood heeft voorvoeld. Enkele dagen voor de fatale datum vertrouwde hij aan zijn familie toe dat zij zich dienden voor te bereiden op een vroegtijdig afscheid.

Beide ouders zijn inmiddels overleden.

 

 

Bron: Soulradio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro