Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 67 gasten en geen leden online

Aretha Franklin"Queen Of Soul" Aretha Franklin heeft in haar lange loopbaan al een waslijst aan onderscheidingen (waaronder 18 Grammy's) in de wacht gesleept. Binnenkort kan ze er nog één toevoegen: op 12 september ontvangt ze namelijk de Thelonious Monk Institute of Jazz's Founder's Award.

Franklin zal de onderscheiding ontvangen tijdens een gala ter ere van het 25-jarig jubileum van dit instituut. Belangrijke gast die avond is Quincy Jones.

 

Respect

De souldiva dwong ook onlangs "Respect" af bij de sterke arm. Tijdens een recent etentje in New York City merkte Franklin een parkeerwacht op en realiseerde zich dat haar auto fout geparkeerd stond. Om een bon te voorkomen zette de zangeres het op een zingen. Hierop kon ze onder de bon uit, maar ze moest nog wel een handtekening uitdelen.

 

Bron: www.soulradio.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro