Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 54 gasten en geen leden online

Donald ByrdEr zijn van die periodes dat er een aantal grootheden uit ons soultijdperk ons achterelkaar verlaten.

Jazz, R & B en funk pionier Donald Byrd is overleden op de leeftijd van 80.


 Byrd kreeg bekendheid als een trompettist die als pionier hielp bij de samensmelting van funk en soul in de jazz genre. Hij werd een legende als een solo-artiest en een bandleider. Zijn grootste hits waren met de vocale groep de Blackbyrds (sommige oud-leerling van hem), die in de hitlijsten stonden met de geweldige vroege jaren '70 hits "Walking In Rhythm" en "Happy Music."

Meer over Donald Byrd op zijn Wikipedia pagina. 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro