Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 69 gasten en geen leden online

 De jongste Pointer Sister, June, is op 52-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie woensdag bekendgemaakt. De Pointer Sisters, bestaande uit de zussen Ruth, Anita, Bonnie en June scoorden in de jaren '70 en '80 hits met I'm So Excited, Fire en Slow Hand. June overleed dinsdag in het UCLA Medical Center , Santa Monica, aan de gevolgen van kanker. Ze werd hier sinds eind februari behandeld, alwaar ze nu dus is overleden in het bijzijn van zussen Ruth en Anita en broers Aaron en Fritz.

June Pointer De zussen deden hun eerste zangervaring op in een kerkkoor in Oakland in Californië. Later vormden ze achtergrondkoortjes voor artiesten als Taj Mahal, Boz Scaggs en Elvin Bishop. Het liedje Yes We Can van hun debuutalbum uit 1973 werd een hit. Bonnie verliet de groep in 1977 om een solocarrière te beginnen. In 1984 kreeg de groep een Grammy voor het liedje Jump (for My Love). June maakte twee soloalbums en volgde uiteindelijk Bonnie's voorbeeld.

www.thepointersistersfans.com

[bron: Novum]

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro