Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 226 gasten en geen leden online

IT WAS 25 YEARS AGO TODAY....


Soulshow vrienden,

De afgelopen jaren hebben velen van jullie de moeite genomen hun zolders/kelders/kasten uit te mesten op zoek naar oude soulshow tapes.
Onze dank daarvoor, Ruud is wel direct 5 jaar ouder geworden in een maand, maar het was 't waard en Ruud heeft de krenten uit de pap gehaald en deze recentelijk opgestuurd naar Foefur die zich deze en de komende tijd bezighoudt met het oppoetsen en digitaal omzetten van de tapes.

Grote winnaar van de inzendingen is wel Etienne Jong die een ongelovelijke schat aan materiaal heeft afgestaan, waarbij de kwaliteit -gezien 't feit dat de tapes al 25 jaar of ouder zijn- na bewerking enorm hoog te noemen is. Klein minpuntje is dat de tapes 90 minuten zijn, maar Etienne heeft vaak -naast het popnieuws- de disco dance top 20 binnenkomers gewist waardoor
veelal zowel begin als eind vd show erop staan. Foefur zal waar mogelijk de muziek alsnog inpassen, waardoor de lengte van
de shows zal varieren tussen de 90 en 120 minuten.


Qua materiaal hebben we zelfs een luxe probleem, waardoor we de komende tijd jullie het volgende moois aan gaan bieden:

Iedere donderdag van de week(!) (de vertrouwde tijd) plaatsen we een classic op de site die precies 25 jaar geleden is uitgezonden, m.a.w. De komende tijd gaan we het jaar 1982 uitspitten..

Afleveringen die eventueel ontbreken in de cyclus worden opgevuld door afleveringen uit de maanden jan/feb uit 1982 of ouder.

Het kan zijn dat een enkele aflevering (denk aan b.v. Hollywood USA uitzending) al eerder geplaatst is op de site, maar ook deze zullen opnieuw bewerkt worden door Foefur en zullen dus de moeite van het luisteren waard zijn!

Hoe lang uitzendingen beschikbaar blijven op de site blijft een enigzins onzeker verhaal, houdt hier dus rekening mee...

We beginnen binnekort al met een voorproefje, en wel met de uitzending van 18 februari 1982.


Oh ja....

Één verzoek nog...

We zullen iedere aflevering ondersteunen door een kort voorwoord met wat je ongeveer kan verwachten. Dit doen we bewust, we kunnen ook de complete tracklist op voorhand publiceren, maar da's ongeveer hetzelfde als voor aanvang van de wedstrijd de uitslag al te weten..
Of -voor niet sportieve mensen- een nieuwe CD al 6 weken voor release op je computer te hebben, waardoor je de nummers al mee kan zingen voor ie in de winkels ligt. De aankoop vreugde is dan een stuk minder...

Ons vriendelijke verzoek is dan ook hieraan mee te werken en de playlist niét te publiceren in het forum, maar gewoon lekker onderuit te genieten en je te laten informeren door de Maat himself, hij presenteert het programma tenslotte niet voor niks.
Alvast bedankt voor de medewerking en voor de komende weken..

Hééél veel luisterplezier namens het team!

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro