Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 84 gasten en geen leden online

21 oktober 1982  was een speciale datum voor de Soulshow

De champagne vloeit rijkelijk, en met een reden, de Soulshow bestaat in deze uitzending precies 10 jaar.

Verder blijft de viering bescheiden, wordt de luisteraar een kans geboden om 50 LP's te winnen met een Motown prijsvraag die Jermaine Jackson live via de telefoon uit de US aankondigd.

Tevens een kort interview met de man en verder veel P-Funk met zowel de nieuwe George als Bootsy, nieuw LP materiaal van Milly Jackson, Melba Moore en Lionel Richie en is Ferry enthousiast over de B-Kant van Michael's "the girl is mine"..

Helaas ontbreekt een 10-tal minuten maar de kwaliteit (1982!) is uitmuntend!

Met dank aan Etienne Jong (opname) en Foefur (remaster)

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro