Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 171 gasten en geen leden online

The emotionsNu een nieuw live concert beschikbaar gemaakt. Ditmaal een concert dat The Emotions in 1979 gaven in Ahoy. Ze speelden daar in als het voorprogramma van The Commodores.

Het Concert is hier te vinden.

[Het concert is beschikbaar gesteld door Cor.]

 

The Hutchinson SunbeamsSinds de oprichting van de group is het een family aangelegendheid gebleven. De zussen Jeanette, Wanda en Sheila Hutchinson zijn al jong (1957) begonnen met zingen als The Hutchinson Sunbeams. Hun lokale populariteit in de regio Chicago trok de aandacht van Pervis Staples van de Staples Singers en in 1969 tekenden ze een contract bij Stax Records

Bij Stax werden Isaac Hayes en David Porter als vaste schrijvers aan de Emotions toegevoegd en ze scoorden een aantal hits waaronder "So I can love you" (1969) en "Show me how". Nadat Stax in de financiele problemen kwam tekenden ze in 1976 een contract bij Columbia. Dit dankzij Maurice White die een fan was van het trio en die graag producer van de Emotions wilde worden. Deze samenwerking was direct een groot succes en hun debut single en album "Flowers" was een grote hit. Het was echter pas 1977 dat het album "Rejoice" de Emotions naar de top van de pop en soul lijsten bracht. De eerste single van het album, "Best of my love" Was dat jaar een grote hit. In 1979 was daar dankzij de samenwerking met Earth, Wind and Fire de megahit "Boogie Wonderland".

Halverwege de tachtiger jaren veranderden ze weer van label naar Red Label records, en vlak daarna tekenden ze bij Motown.

 


Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro