Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 246 gasten en geen leden online

Ferry Maats Soulshow bij Arrow Jazz FM

 

Arrow Jazz FMVanaf vrijdag 22 april zal de legendarische Soulshow weer wekelijks te beluisteren zijn op vrijdagavond van 21 tot 22 uur bij Arrow Jazz FM. Het uur zal gevuld worden met de beste Soulshow Classics uit de afgelopen decennia.


“De Soulshow staat voor feest en vrolijkheid, veel van onze luisteraars hebben mooie herinneringen aan de SoulShow, het is fantastisch dat de SoulShow terug is”, aldus Jan Willem Klein Willink, directeur van Arrow Jazz FM.

 

Ferry Maat: “na mijn vertrek bij Radio Veronica had ik al aangegeven dat dit niet het einde van mijn radiocarrière zou zijn; ik ben heel blij dat ik mijn kindje nu bij Arrow Jazz FM ondergebracht heb. Volgend jaar is het 40 jaar geleden dat de eerste aflevering van de Soulshow uitgezonden werd en nog steeds zijn er heel veel fans”.

 

Arrow Jazz FM werd vorig jaar overgenomen door Exceed Jazz dat onderdeel is van moedermaatschappij Conclusion. Exceed Jazz gaat als platform fungeren voor jazz in het algemeen en in het bijzonder de Nederlandse jazz scene;

daarbij is Arrow Jazz FM het ideale doorgeefluik. Conclusion ondersteunt deze activiteiten door bijvoorbeeld het hoofdsponsorschap van North Sea Jazz.

 

Arrow Jazz is overal te horen in Nederland via de kabel, internet en mobiel.

 

Bron: Ferry Maat / Arrow Jazz FM

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro