Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 150 gasten en geen leden online

Het online radiostation Soulshow Radio, van Ferry Maat heeft zich aangesloten bij de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR). De stichting, die als doel heeft om de internet radiomarkt verder te professionaliseren, vertegenwoordigt hiermee inmiddels dertien online radiostations.

Peter Contant, voorzitter van de v-OR; "We zijn verheugd over de toetreding van Soulshow Radio bij de v-OR. De expertise en het netwerk van Ferry Maat zijn voor ons van belang en we hopen dat hij op zijn beurt met Soulshow Radio volop gaat profiteren van de v-OR." Ieder online radiostation dat uitsluitend via internet te beluisteren, en niet in het bezit is van een AM, FM of DAB+ frequentie, kan zich aansluiten bij de v-OR.
 

Maat: “Toen ik besloot om Soulshow Radio op te zetten, was online radio nog onbekend voor me. Ik heb ’t afgelopen jaar veel geleerd. Dit is een goed moment om me aan te sluiten bij de v-OR, ervaring uit te wisselen en internet bij een breder publiek populair te maken. Ik heb er zin an.”

De Soulshow begon in 1973 op Radio Noordzee Internationaal en werd legendarisch toen het iedere donderdagavond op Hilversum 3 werd uitgezonden. In 2006 ontving Ferry Maat de Gouden Harp voor het programma. Sinds mei vorig jaar is de Soulshow terug en 24 uur per dag te beluisteren.

VIa: v-OR/Broadcast Magazine 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro