Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 578 gasten en geen leden online

Bobby WomackBobby Womack kampt met Alzheimer. "Mijn arts zegt dat er verschijnselen van Alzheimer zijn gevonden", vertelde de 68-jarige soulzanger aan de Britse boulevardkrant The Sun. "Het is nog niet erg, maar het wordt wel erger."

Womack geeft toe dat hij nu al moeite heeft met het onthouden van zijn nummers en namen van collega-artiesten. "Hoe kan ik de nummers die ik zelf schrijf nou niet onthouden? Het is frustrerend."


De zanger, die vorig jaar darmkanker overwon, brak in de jaren zestig door met The Valentinos. Ook speelde hij gitaar voor Sam Cooke, zong in het achtergrondkoor van zijn broers band Womack and Womack en werkte samen met verschillende artiesten.

Onlangs werkte Womack nog samen met de Gorillaz, de virtuele band van Blur-frontman Damon Albarn. Womack heeft het moeilijk met zijn toenemende vergeetachtigheid. "Het meest genante is dat ik Damon aan wil kondigen, maar zijn achternaam niet kan herinneren."

Bron: Novum / nieuws.nl 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro