Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 72 gasten en geen leden online

Sylvana's Soul (Simons) interviewde Ferry Maat op 8 november 2002 tussen 21:00 en 24:00 op Noordzee FM.

Luister naar hoe het instituut Soulshow tot stand is gekomen en hoe bepaalde items geboren zijn, let wel, er komt ook andere muziek langs, maar het gaat natuurlijk om het interview; twee werelden ontmoeten elkaar in een boeiend gesprek. Natuurlijk zijn George Duke, Carl Carlton, Earth Wind & Fire, Fashion, Stevie Wonder, First Choice, Ralph Mcdonald, Bill Withers, Marvin Gaye & Tammi Terrell, Manhattans, George Benson, Lakeside en Heat te beluisteren.

Hoe kwamen de import plaatjes in de studio, en Rob Outs platenzaak in de Kinkerstraat, hoe is de Pinacolada show onstaan, en aandacht voor de Soft Soulshow, kwam het zomaar of was er een bepaalde reden voor dit fenomeen. En tot slot hoe kwam de BVD mix tot stand.

Op al deze vragen is er een antwoord als je het nog niet wist natuurlijk ?

Voor ons gevoel zitten alle ingrediënten in deze ruim 3 uur durende radio uitzending.

Tot slot een dankwoord aan Cor voor deze prachtige opname's . Wil je meer weten over Cor ff zijn site chekken (link)

Veel plezier ermee ...

de Soulshow Digitaal Crew

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro