Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 127 gasten en geen leden online

Producer Willie Mitchell is op 5 januari overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Mitchell (81) werd vooral bekend door zijn werk voor Hi Records en soulzanger Al Green.  Willie Mitchell, producer Al Green en eigenaar Hi RecordsBegin jaren '70 nam hij Hi Records onder zijn hoede waarna de meest succesvolle periode van het label aanbrak.

Als producer en bandleider was hij verantwoordelijk voor de kenmerkende sound op vele Al Green-platen, waaronder klassiekers als "Let's Stay Together" - maar ook het in 2003 verschenen "I Can't Stop". 'Papa Willie', zoals hij vanaf de Hi-periode genoemd werd, werkte vorig jaar nog samen met Rod Stewart aan diens album "Soulbook".

 

Bron: Soul radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro