Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 184 gasten en geen leden online

Teddy PendergrassSoulzanger Teddy Pendergrass is woensdag op 59-jarige leeftijd

overleden. Pendergrass stond in de jaren zeventig en tachtig bekend als

sekssymbool. Zijn zoon vertelt dat de zanger is overleden in een ziekenhuis in

Philadelphia. Pendergrass onderging acht maanden geleden een operatie wegens

darmkanker en herstelde volgens zijn zoon moeilijk.

 

teddypendergrass2Pendergrass, die in 1950 ter wereld kwam in Philadelphia, brak door als lid van Harold Melvin & the Blue Notes. 'If You Don't Know Me By Now', dat in 1972 uitkwam, sleepte een Grammy-nominatie in de wacht. In 1975 stapte Pendergrass uit de groep om een jaar later zijn solocarrière te lanceren. Als soloartiest scoorde hij hits als 'Love T.K.O.', 'Close the Door' en 'I Don't Love You Anymore'. De soulzanger was de eerste zwarte artiest die met vijf opeenvolgende albums een multi-platina status behaalde.

 

Na een auto-ongeluk in 1982 raakte Pendergrass deels verlamd. De zanger richtte een fonds op voor mensen met beschadigd ruggenmerg. Na een ziekenhuisopname van zes maanden dook de soulzanger opnieuw de studio in voor het album 'Love Language'. Tijdens het Live Aid concert in 1985 stond Pendergrass met rolstoel op het podium. In 2001 trad hij voor het laatst op.

 

Pendergrass laat een vrouw, zoon, twee dochters en negen kleinkinderen na.

Ook zijn moeder leeft nog.

 

Bron: Novum/AP

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro