Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 133 gasten en één lid online

Quincy Jones en Lionel Richie werken aan een jubileumversie van "We Are The World", zo meldt Showbizz 411. De eerste versie van de liefdadigheidssingle (tegen de hongersnood in Afrika) werd eind januari 25 jaar geleden uitgebracht. De timing voor de nieuwe versie kon niet beter: de opbrengsten gaan naar Haïti.

Een groot aantal artiesten is al opgeroepen om mee te doen, waaronder Natalie Cole, John Legend en Usher.

 

Ook wordt gespeculeerd over Sting, Fergie, Alicia Keys en (geboren Haïtiaan) Wyclef Jean. Men hoopt dat iedereen zich goed zal gedragen tijdens de opnames ("will leave their egos at the door"), net als 25 jaar geleden. Hoewel de plannen nog niet vast omlijnd zijn gaat men er van uit dat Michael Jackson, die het nummer in 1985 schreef met Lionel Richie, op de één of andere manier een bijdrage zal leveren.

 

Bron: Soul radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro