Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 113 gasten en geen leden online

Grace Jones, stijl-icoon uit de jaren '80, bracht in 2008 na 19 jaar ineens een nieuw studioalbum uit. Ook kwam ze vorig jaar naar Nederland voor een optreden in een uitverkochte Paradiso en een memorabele show op Lowlands.

De tand des tijds lijkt (waarschijnlijk mede dankzij de nodige botox) niet veel grip te hebben gehad op de inmiddels 61-jarige artieste, en ook het laatste album Hurricane kan moeiteloos wedijveren met de cd's uit haar hoogtijdagen.

 

Over ongeveer twee maanden is ze weer in Nederland: op 13 april zal de in Jamaica geboren zangeres de Heineken Music Hall aandoen met haar spektakel. Het concert wordt georganiseerd door Double Vee concerts. Over de ticketprijs een een eventueel voorprogramma is nog niets bekend. De voorverkoop start zaterdag 13 februari.

 

Bron: muziek.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro