Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 265 gasten en geen leden online

De kantoren van het vermaarde Philadelphia International Records zijn zondag 21 februari getroffen door brand. Volgens Kenneth Gamble en Leon Huff is de ravage enorm. De schrijvers/producers zijn aangeslagen maar vastberaden hun legendarische onderkomen - met 40 jaar hitgeschiedenis een belangrijke toeristische attractie - opnieuw op te bouwen.

 

Onderzoekers classificeren de brand als verdacht. "Iemand is onze ruimte binnengedrongen en heeft brand gesticht", aldus Gamble & Huff in een gezamenlijke verklaring. "Maar belangrijker is dat we alles weer opnieuw opbouwen." "Ain't no stoppin' us now", de titel van één van hun grote (McFadden & Whitehead) classics citerend.

 

Naar schatting 40 procent van alle memorabilia zijn verloren gegaan, waaronder ontelbare gouden en platina platen en de eigen CD-collectie met albums van Teddy Pendergrass, Michael Jackson, Patti LaBelle en Lou Rawls. De producers zijn opgelucht dat de schade aan de aangrenzende opnamestudio, waar talloze hits deels werden geproduceerd in nauwe samenwerking met de fameuze Sigma Sound Studios, erg mee lijkt te vallen.

 

Kenneth Gamble & Leon Huff schreven in 35 jaar meer dan 3000 nummers. Elke 13,5 minuut is wel ergens ter wereld één van hun nummers op de radio te horen! De 'Philly-muziekmachine' heeft meer dan 100 gouden en platina platen voortgebracht en alleen in de VS al meer dan 70 nummer 1 hits. De afgelopen jaren zijn de 'Philadelphia International Record offices' verworden tot een belangrijke toeristische attractie in de stad Philadelphia.

 

Bron: Soul radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro