Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 277 gasten en geen leden online

Stevie WonderMotown-zanger Stevie Wonder heeft in Parijs een belangrijke culturele onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Opmerkelijk is dat Wonder al in 1981 benoemd werd tot Ridder in de Orde van Kunst en Letteren, maar door "conflicterende agenda's" nu pas de prijs in ontvangst kon nemen.

 

De Franse minister van Cultuur, Frederic Mitterrand prees Wonder als een muzikaal genie en voegde er aan toe "I just called to say we love you". De 59-jarige zanger droeg de prijs onder andere op aan zijn in 2006 overleden moeder: "I receive this honour in memory of my mother and in memory of all of those that have made it possible for me to stand here today." Wonder sprak verder zijn steun uit voor de hervormingsplannen in de gezondheidszorg van president Barack Obama, door wie hij in februari 2009 werd onderscheiden met de Gershwin Prijs voor Populaire Muziek.

 

Bron: Soul radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro