Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 87 gasten en geen leden online

Het handgemaakte meubilair dat Michael Jackson in opdracht liet vervaardigen voor zijn huis in Londen wordt geveild. Zo staat een vergulden rood fluwelen sofa waar negen mensen op kunnen zitten te koop. Ook een stoel met luipaardprint en afgewerkt met struisvogelveren gaat onder hamer.

 

furniture_michael_londonAlle 22 meubelstukken worden geveild in een veilinghuis in Los Angeles. Jackson wilde de meubels gebruiken tijdens zijn verblijf in Londen voor de comebackconcerten 'This Is It'. Een reconstructie van het huis kan tot de veiling in juni nog bewonderd worden in het Planet Hollywood casino in Las Vegas.

 

Een deel van de opbrengsten gaat naar een stichting die zich inzet voor de gezondheid van muzikanten die het moeilijk hebben. Een ander deel gaat naar een stichting die als doel heeft een einde te maken aan de wereldhonger. Het veilinghuis dat de stukken verkoopt staat bekend om het handelen in goederen van bekende mensen. Eerder verkocht het veilinghuis de niersteen van Star Trek-acteur William Shatner voor een bedrag van 25 duizend dollar.

 

Bron: Novem/AP

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro