Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 110 gasten en één lid online

Gil Scott-Heron, ook wel de 'Godfather of Rap' genoemd, is op 62-jarige leeftijd overleden. De dichter en songwriter overleed 27 mei j.l. in New York nadat hij op tournee in Europa ziek was geworden. Zijn publicist maakte het nieuws op Twitter bekend: "Net gehoord dat mijn lieve vriend en een van de meest inspirerende mensen die ik ooit heb ontmoet, Gil Scott-Heron, vandaag is overleden".


Scott-Heron kreeg de bijnaam Godfather of Rap na zijn nummer The Revolution Will Not Be Televised uit 1970. In het nummer uitte hij felle kritiek op de manier waarop in de media en reclame onderscheid werd gemaakt tussen rassen. "The revolution will not be right back after a message about a white tornado, white lightning or white people," zong hij.

 

Zijn gesproken opnames stonden aan de basis van de hiphopcultuur. Generaties rappers zeggen dat hij hun werk heeft beïnvloed. Zijn invloed is ook te horen op talloze samples in nummers van bekende artiesten, onder wie Kanye West. Zelf had Scott-Heron niet veel op met zijn bijnaam. Hij noemde zijn werk liever 'bluesology', een mix van poëzie, soul, blues, jazz, doorspekt met een maatschappelijk geweten en politieke boodschappen.

 

Scott-Heron schreef vijf boeken en dichtbundels en maakte zeventien albums, waaronder het legendarische Pieces of a Man (1971) en Winter in America (1974). Vorig jaar maakte hij het album I'm New Here. Hij zou ook optreden op het North Sea Jazz Festival, maar dat ging niet door.

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro