Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 114 gasten en geen leden online

Patti LabellePatti LaBelle is aangeklaagd door een militair die op de luchthaven van Houston betrokken was bij een vechtpartij. De soldaat zegt dat de souldiva haar bodyguards opdracht gaf hem in elkaar te timmeren. Richard King eist een schadevergoeding van LaBelle. Hoe hoog die is, is onbekend.

 

King zegt dat hij op de luchthaven stond te wachten op zijn vader en broer toen drie bodyguards hem aanvielen. "LaBelle had kennelijk het idee dat King te dicht bij haar, ongetwijfeld kostbare, bagage stond", staat in de ingediende rechtbankdocumenten. De militair zegt dat hij geen idee had dat de 67-jarige zangeres in de buurt was.

 

"LaBelle liet het raampje van haar limousine zakken en commandeerde haar bodyguards. Zij gingen meteen op actie over." De soldaat hield een hersenschudding, duizeligheid en hoofdpijn over aan het opstootje dat in maart plaatsvond. Volgens zijn advocaat kan de 23-jarige militair zijn hobby, American football, nooit meer uitoefenen.

 

De vechtpartij is vastgelegd door bewakingscamera's. Daarop is te zien dat de drie bodyguards op King duiken. Een paar minuten later laten ze de militair, die inmiddels bloedend op de grond ligt, met rust. King probeert overeind te komen, maar dat lukt niet zonder hulp van toegesnelde politieagenten.

 

Hoewel LaBelle geen klappen uitdeelde, is ze volgens de soldaat verantwoordelijk voor zijn letsel. "Zij gaf bevel aan de bodyguards en heeft nooit geprobeerd de vechtpartij te stoppen." Een van de mannen die betrokken was bij het opstootje zegt dat King eerst is aangesproken, maar niet reageerde. De militair zou de eerste klap hebben uitgedeeld. Andere getuigen zeggen dat King onder invloed was.

 

LaBelle en haar management hebben nog niet gereageerd op de aanklacht. De 67-jarige souldiva werd bekend als zangeres van de popgroep LaBelle. Eind jaren zeventig viel de groep uit elkaar en ging Patti solo verder. Ze scoorde hits als You Are My Friend en New Attitude. In 1986 scoorde ze wereldwijd een hit met On My Own, een duet met Michael McDonald.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro