Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 395 gasten en geen leden online

Er komt een Broadway-musical over The Tempations. Dat heeft Otis Williams, het enige nog levende originele lid van de Motown-groep bekend gemaakt. Onlangs werd ook bekend dat Motown-oprichter Berry Gordy werkt aan een musical over zijn leven.


Het succesverhaal van Motown blijft tot de verbeelding spreken. Berry Gordy Jr. (81) richtte het label in 1959 op met geleend geld. Het werd een ongekend succes. De muziek van Diana Ross & The Supremes, The Four Tops, Marvin Gaye, Stevie Wonder en The Temptations is nog steeds populair en nog dagelijks wereldwijd te horen op de radio.

 

Gordy heeft al lange tijd de ambitie om zijn levensverhaal - en daarmee het verhaal van Motown - op de planken te brengen. Volgens verschillende bronnen zijn de plannen in een vergevorderd stadium. Zo zal Gordy gaan samenwerken met Broadway-producer Kevin McCollumm, die eerder 4 Tony Awards in de wacht sleepte voor de musical "Rent". De musical gaat april 2012 in première.

 

Wat The Beatles waren voor de Rock, waren The Temptations voor de Soul, zo is vaak beweerd. Zeker is dat de groep één van Motown's meest succesvolle acts was. Ruim 50 jaar na de oprichting is de band nog steeds actief, zelfs al zijn op één na alle oorspronkelijke bandleden al overleden. In 2010 verscheen nog de CD "Still Here" en ook voor 2012 staat weer een album gepland.

 

In 1998 maakte NBC de miniserie "The Temptations", die in de VS nog regelmatig op de buis is. De geplande musical zal worden gebaseerd op deze TV-serie. Otis Williams is erg enthousiast over het idee maar wil wachten tot Gordy's musical gestart is. Tegen die tijd zal ook het nieuwe album worden uitgebracht.

 

Bron: Soul Radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro