Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 306 gasten en geen leden online

Stevie WonderVeel artiesten staan te springen om een steentje bij te dragen aan het Global Soul Festival. De animo is zo groot dat er voor veel van hen geen plaats is op het nieuwe evenement, dat zondag 24 juli plaatsvindt in Los Angeles met Stevie Wonder als hoofdact.


"Er zijn heel veel artiesten die aan deze show wilden deelnemen, maar die mogelijkheid was er niet", zegt Rickey Minor, initiatiefnemer van het Global Soul Festival, tegen muziektijdschrift Rolling Stone. "Enkelen verschijnen misschien toch even om kort wat te doen." Minor verklapt dat onder anderen Jamie Foxx en Jennifer Hudson op dat lijstje staan.

 

Naast Wonder zijn sowieso soulsterren Sharon Jones, Janelle Monáe en Charles Bradley van de partij. Laatstgenoemde stond twee weken geleden nog op North Sea Jazz. De artiesten zullen hun eigen nummers ten gehore brengen, plus een eerbetoon aan het legendarische soulalbum What's Going On van Marvin Gaye. De plaat verscheen precies veertig jaar geleden.

 

Initiatiefnemer Rickey Minor is de bandleider van de Tonight Show met Jay Leno. Nadat Stevie Wonder als eerste zijn medewerking verleende aan het Global Soul Festival, begon het balletje snel te rollen. Minor wil er een jaarlijks evenement van maken, om aandacht te vragen voor het belang van scholing in muziek.

 

Bron: Novum / muziek.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro