Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 70 gasten en geen leden online

Whitney HoustonLOS ANGELES - De Amerikaanse zangeres Whitney Houston is zaterdag in Los Angeles op 48-jarige leeftijd in haar hotelkamer overleden. Dat heeft haar publiciteitsagent Kristen Foster zaterdag bekendgemaakt. Op het eerste gezicht lijkt de dood van Houston geen misdrijf, meldde de politie zaterdag.


Om vijf minuten voor vier 's middags is Whitney Houston dood verklaard in het Beverly Hilton hotel", aldus de zegsman.
De politie kreeg een noodoproep van iemand uit het gezelschap van Houston. Ze werd door de hulpdiensten aangetroffen op de vloer van haar hotelkamer op de vierde verdieping, terwijl ze werd gereanimeerd. CNN meldde dat Houston zou zijn gevonden door haar lijfwacht. De doodsoorzaak is niet naar buiten gebracht.
Volgens de woordvoerder is het lichaam van Houston inmiddels geïdentificeerd door vrienden en familie en zijn haar naasten geïnformeerd. De politie doet nog wel onderzoek naar de dood van de popster.
Houston was in Los Angeles voor de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste prijs in de muziekindustrie. De festiviteiten rond de prijsuitreiking zullen zondagavond waarschijnlijk in het teken staan van haar dood.
Whitney Houston is bekend van hits als I Will Always Love You en I Wanna Dance With Somebody. Ze speelde ook de hoofdrol in de film The Bodyguard met Kevin Costner. Haar muziek stond in de jaren '80 en '90 wereldwijd hoog in de hitlijsten. Alleen al in de Verenigde Staten verkocht ze meer dan 55 miljoen platen. Ze scoorde daar zeven keer een nummer 1-hit op rij. In totaal gingen 170 miljoen platen over de toonbank.
De zangeres won meerdere Grammy's, belangrijke prijzen in de muzieksector. Ze sleepte ook Emmy's en Billboard Music Awards in de wacht. Ze stond bekend als 'The Voice' (De Stem).
Houston was niet alleen bekend om haar muziek, maar ook om haar tumultueuze relatie met Bobby Brown en haar drugsgebruik. Voor haar drugsproblemen werd ze recent nog behandeld. Ze werkte op het moment aan opnamen voor de film Sparkle. Het was voor het eerst dat ze weer aan de slag ging voor een film sinds haar rol in de film The Preacher's Wife uit 1996.
De zangeres werd geboren op 9 augustus 1963. Haar moeder is zangeres Cissy Houston, haar tante is Dionne Warwick. Whitney begon met zingen in de kerk en hield dan ook van gospel. Voordat ze doorbrak, werkte ze als model. 

Bron: diverse media / De Telegraaf 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro