Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 583 gasten en geen leden online

Chuck Brown
photo: Erin Williams

De Amerikaanse funkmuzikant Chuck Brown is op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn percussieve funkmuziek was van grote invloed op latere hiphop.

Dat meldt het muziektijdschrift Billboard.

Met zijn band The Soul Searchers had Brown diverse hits in de VS, waarvan Bustin' Loose (Part 1) uit 1979 de grootste was. Het nummer werd in 2002 gebruikt als basis voor de single Hot In Herre van rapper Nelly, wereldwijd een grote hit. Een jaar later was het nummer een hitje voor Tiga.


Chuck Brown wordt ook wel The Godfather Of Go-Go genoemd. Go-Go is een subgenre van de funk, dat zich vanuit Washington ontwikkelde en waarvan Brown als de grondlegger wordt gezien. Hij verwees er zelfs naar in een van zijn andere hits, It Don't Mean A Thing (If It Don't Got That Go-Go Swing).

Bron: NU.NL 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro