Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 74 gasten en geen leden online

Donna SummerDe Queen of Disco, Donna Summer, is donderdag overleden. Donna Summer werd 63 jaar.

Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.com.

Summer leed aan kanker. Ze probeerde dit echter voor de buitenwereld zoveel mogelijk verborgen te houden. Ingewijden zeggen dat Summer de afgelopen tijd hard werkte aan het afmaken van een album.

Summers familie heeft in een verklaring laten weten dat zij "in vrede haar buitengewone leven en blijvende erfenis" zullen vieren. Summer trouwde met Brooklyn Dreams zanger Bruce Sudano in 1980. Zij kregen samen twee dochters.


Grammy's
Summer won met haar eigen geluid, dat een mengeling was van verschillende genres, vijf Grammy's. In 2008 verscheen haar laatste album, Crayons. Datzelfde jaar trad ze ook op in de talentenjacht American Idol.

Donna Summer wordt op 31 december 1948 geboren als LaDonna Adrian Gaines in Boston, Massachussetts. Als jong meisje begint ze te zingen in de lokale kerk, alvorens ze in 1971 haar debuutsingle Sally Go Round The Roses uitbrengt. Het liedje (origineel van The Jaynetts) verschijnt onder de naam Donna Gaines. 

 Begin jaren zeventig is Summer als achtergrondzangeres actief bij de hitformatie Three Dog Night. Met producers Pete Bellotte en Giorgio Moroder neemt ze in 1974 haar debuutalbum Lady Of The Night op. Ze scoort haar eerste nummer 1-hit in België met het nummer The Hostage, ook een dikke hit in Nederland.

Orgasme
In haar thuisland valt Summer pas echt op wanneer ze in 1975 de single Love To Love You Baby uitbrengt. Het nummer is omstreden vanwege de seksueel suggestieve inhoud van de opname, waarop Summer een orgasme nabootst. De 17 minuten durende discoversie slaat in als een bom op de wereldwijde dansvloeren.

De daaropvolgende singles blijken aanzienlijk minder succesvol, al zijn Could It Be Magic en Winter Melody nog tot op de dag van vandaag met enige regelmaat op de radio te horen. In 1977 schrijft Donna Summer geschiedenis met I Feel Love, dat volledig vervaardigd is met synthesizers – uniek voor die tijd.

 Ook Summers cover van het Richard Harris-nummer MacArthur Park wordt vervaardigd met synthesizers. De zangeres en haar producer Giorgio Moroder verrichten pionierswerk aan het einde van het discotijdperk en blijken met deze nummers eveneens van grote invloed op de latere house- en technomuziek.

 Bescheiden
Aan het einde van de jaren zeventig scoort Donna Summer nog met de singles Hot Stuff, Bad Girls en No More Tears (Enough Is Enough), een duet met Barbra Streisand. Ze start de jaren tachtig met een contract bij een nieuwe platenfirma, maar met relatief bescheiden succes ten opzichte van haar eerdere albums.

Medio jaren tachtig zet Quincy Jones Donna Summer weer op de kaart met de Vangelis-cover State Of Independence. Ze scoort nog een handvol hits, waarvan She Works Hard For The Money en This Time I Know It's For Real de grootste zijn. In de laatste jaren van haar leven leidt de zangeres een teruggetrokken bestaan.

Bron: NU 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro