Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 202 gasten en geen leden online

Bob Babbitt
Foto: Michael Schwartz/WireImage

De Amerikaanse bassist Bob Babbitt is maandag op 74-jarige leeftijd overleden. Babbitt maakte in de jaren zestig en zeventig deel uit van de Funk Brothers, de vaste studioband van soullabel Motown. De bassist overleed in zijn woonplaats Nashville, in de staat Tennessee, aan de gevolgen van een hersentumor, zo maakte zijn manager bekend.

De bassist werkte als sessiemuzikant samen met onder anderen Motown-artiesten Marvin Gaye, Stevie Wonder en The Temptations. Hij is onder meer te horen in The Tears of a Clown van Smokey Robinson. Later werkte hij met sterren als Frank Sinatra en Bette Midler.

Babbitt, die geboren werd als Robert Kreinar, werd breder bekend door een documentaire uit 2002 over de Funk Brothers, Standing in the Shadows of Motown. Na zijn tijd bij Motown richtte hij de band Scorpion op, met Mike Campbell, Ray Monette en Andrew Smith.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro