Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 214 gasten en geen leden online

Joe SampleHij was de rode draad in meer dan 40 jaar Soulshow, als componist, pianist, Crusader, producer en als toetsenman bij o.a. Marvin Gaye, Tina Turner, B. B. King, Minnie Riperton en Anita Baker.

Joe Sample overleed afgelopen vrijdag op 75 jarige leeftijd.


Sample speelde vanaf zijn vijfde jaar al piano. Na zijn muziekopleiding vormde hij met enkele bevriende studiegenoten The Jazz Crusaders, later simpelweg The Crusaders. In 1979 bracht het nummer 'Street Life' hen veel succes. Ook jongere luisteraars zullen zijn werk wellicht herkennen; samples van zijn muziek zijn vaak gebruikt, bijvoorbeeld in het nummer 'Dear Mama' van rapper 2Pac.

In zijn 50 jaar durende loopbaan nam Sample 21 soloplaten op en schreef hij muziek voor talloze andere musici. Hij trad op met grootheden als Miles Davis, B.B. King, Marvin Gaye en Joni Mitchell. 

Bron: deels Algemeen Dagblad 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro