Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 106 gasten en geen leden online

EWF kerstalbum HolidayNog nooit in hun lange carrière hadden ze een kerst album opgenomen, maar nu komt 't er toch nog van. Op 21 oktober verschijnt "Holiday" het eerste kerstalbum van Earth Wind & Fire.
Allemaal traditionele kersthits, maar wel met een EW&F sausje. Volgens Philip Bailey staan er ook 2 songs op die als basis bestaande tracks van de band gebruiken: "Happy Seasons" afgeleid van "Happy Feelin' " en "December" dat als basis "September" heeft.


Op Holiday staan nog meer covers. Onder meer "Winter Wonderland", "Jingle Bell Rock" en "Sleigh Ride". Verdine White van Earth Wind & Fire zegt dat de band zelf eigenlijk nooit aan een kerst album heeft gedacht, maar dat de fans én de platenmaatschappij er om vroegen.

Bron: Ferry Maat / Radio 6

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro