Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 76 gasten en geen leden online

Rod Temperton
Foto: Getty Images

De Britse muziekproducent Rod Temperton is op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Temperton schreef onder meer muziek voor Michael Jackson, waaronder de hits Off the Wall, Rock With You en Thriller.
 

Dat meldt platenlabel Warner/Chappell woensdag.Ook werkte hij samen met Heatwave, Aretha Franklin, Quincy Jones en George Benson. In zijn carrière werd hij twee keer genomineerd voor een Oscar, voor de muziek van de film The Color Purple.Al op jonge leeftijd kwam Temperton in aanraking met de muziek. Op school drumde hij in een schoolband. Na zijn schooltijd kon hij meteen fulltime aan de slag als muzikant. In 1974 kwam hij in aanraking met de discogroep Heatwave, waar hij muziek voor produceerde en schreef.

Quincy Jones, de muziekproducent van Jackson, leerde het werk van Temperton kennen door een album van Heatwave. Jones vroeg de muziekproducent hierop om te helpen aan het album Off the Wall. Het door hem geschreven Rock With You kwam op de eerste plaats in Amerikaanse hitlijsten.

Bron: o.a. NU.NL 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro